Food & Beverage management, Hospitality, Menu engineering, een mondvol welluidende termen, maar wat houden ze in? En hoe kan Horecafocus Management u hierbij helpen?
F&B management
Horecafocus Management kan de volledige organisatie van uw F&B management op zich nemen, of de bestaande structuur optimaliseren. Heel concreet stellen we, na een uitvoerige analyse, samen met u een draaiboek op dat uw bedrijf beter zal laten… draaien. Dit doen we door onder meer:
-
het aankoopbeleid van voeding en dranken te stroomlijnen
-
een leveranciersbeleid en/of HACCP-handboek op te stellen
-
uurroosters samen te stellen voor keuken- en zaalpersoneel
-
foodcost te berekenen
-
taakomschrijvingen en personeelevaluaties uit te werken
-
attesten, certificaten en andere documenten te beheren
-
(drie)maandelijks boekhoudkundige dossiers samen te stellen
-
de menu- en/of drankenkaart te beheren
-
F&B-dossiers aan leidinggevenden te rapporteren
Hospitality
Hospitality is, kort gezegd, een goede gastheer of -vrouw zijn. Met onze mystery visits laten wij uw zaak bezoeken door één of meerdere inspecteurs, anoniem en onaangekondigd. De inspecteur zal als een kritische klant uw dienstverlening onder de loep nemen: ontvangst, taal, service, gedrag van de medewerkers, enzovoort. Op basis van zijn ervaring schrijft hij een verslag dat uw horecazaak ongetwijfeld gouden inzichten en praktische werkpunten zal bieden.
Menu engineering
De menukaart is het krachtigste wapen van uw zaak. Ze kan dus maar beter scherp afgesteld zijn. Samen met Horecafocus Management maakt u van uw kaart een aantrekkelijk, efficiënt opgesteld en onweerstaanbaar instrument. Wij helpen u o.m. om:
-
de populariteit van de kaart te analyseren
-
de winnaars, verliezers, slapers of hardlopers tussen uw gerechten te identificeren
-
uw foodcost te berekenen en rendabiliteit te verhogen
-
de layout en look & feel van de kaart te optimaliseren
Wenst u ook kennis te maken met onze andere diensten, neem dan even een kijkje op onze
website of
mail ons voor meer informatie.