DEEL 1 (FEBRUARI) WAT IS ER NIEUW IN 2018?
Arbeidsduur & Flexibiliteit
-
De dubbele uitbreiding Flexi-jobs + herhaling flexi-jobs (ook interessant voor de kleinhandelaar!)
-
Wat is het verschil (in kost en gebruik) tussen flexi-jobs - vast - extra – student - interim
-
De nieuwe minimum arbeidsduurgrenzen in de horeca
-
De versoepeling van de netto-overuren
-
Arbeidsduur en flexibiliteit in de horeca
Loon
-
Winstpremie vs CAO90 vs brutobonus
-
Nieuwe regels voordeel in natura GSM,… en fietsen
-
2de fase taxshift
GDPR
-
U hebt nog tot mei om u volledig in regel te stellen met de nieuwe privacy-wetgeving. Zodra u personeel tewerkstelt zal ook u hier niet aan ontsnappen.
In de pijplijn
-
Aangepaste opzegtermijnen
-
Startersjobs jongeren
-
Elektronische handtekening op arbeidsovereenkomsten
DEEL 2 (MAART)
Afwezigheden
-
Ziekte
-
Arbeidsongeval +arbeidsongevallenverzekering
-
Arbeidsreglement
-
Externe dienst voor preventie + medische onderzoeken
-
Vakantie en feestdagen
-
Andere afwezigheden (klein verlet, familiaal verlof, educatief verlof,…)
Sociale inspectie
-
Bevoegdheden
-
Uw rechten en plichten
-
Do’s & dont’s
DEEL 3 (APRIL)
Loon & loonoptimalisatie
-
Loon en loonkost
-
Nacht- en weekendtoeslag
-
Alternatieve looncomponenten
(Deze module is een herhaling van de opleiding die in 2017 werd gegeven. Nieuwigheden komen aan bod in Deel 1.)
DEEL 4 (MEI)
Contracten
-
Studenten + dimona studenten
-
Buitenlandse werknemers
Uit dienst
-
Waar moet u op letten bij een ontslag?
-
Wat met langdurig zieken?
-
Wanneer spreken we over dringende reden?
Kortingen en verminderingen
-
Welke werknemers geven aanleiding tot een RSZ- of BV-vermindering?
-
In 2017 werd het gros van de bestaande kortingen grondig hervormd. Vlaanderen, Brussel en Wallonië hanteren voortaan eigen regels. Wij bespreken de situatie voor de Vlaamse werkgever.
INSCHRIJVEN via