Niet alleen draagt u op deze manier bij tot de profes-sionalisering van onze sector, en toont u zich een geën-gageerde werkgever, uw bedrijf ontvangt op de koop toe een behoorlijke vermin-dering op de patronale bij-dragen. U bespaart immers niet enkel op de kost van uw stagiair, in vele gevallen krijgt u ook nog een korting voor de medewerker die de stagiair begeleidt.
Deze zogenaamde "mentorkorting" kan oplopen tot 400 euro per kwartaal. In 2013 zal deze korting normaliter zelfs verdubbelen tot 800 euro.
Die begeleider of mentor moet wel minstens 5 jaar beroepservaring kunnen voorleggen en een opleiding tot leermeester gevolgd hebben. Voor deze opleiding kan u terecht bij Horeca Vorming Vlaanderen. Zij organiseren twee soorten opleidingen.
- Een tweedaagse basisopleiding waar o.m. thema's als onthaal van de stagiair,motiveren, kritiek geven en evalueren aan bod komen.
- Een netwerkmoment voor leermeesters die de basisopleiding al gevolgd hebben en waar elk jaar dieper wordt ingegaan op een ander thema.
De opleidingen zijn gericht naar werkgevers en werknemers die een stagiair onder hun hoede nemen (chef-koks, zaalverantwoordelijken, F&B-managers, receptieverantwoordelijken,…).
De volgende opleidingen vinden plaats op:
-
14/01/2013 & 21/01/2013 in Gent
-
19/02/2013 & 05/03/2013 in Anderlecht
-
17/04/2013 & 24/04/2013 in Hasselt
De eerstvolgende basisopleiding in Antwerpen zal plaatsvinden in februari of maart 2013.
Inschrijven kan via
www.horecavormingvlaanderen.be.