30 oktober '12
Restaurateurs slaken noodkreet
Hoeveel verdient een kelner of kok per uur voor de eerste 164u per maand?
Antwoord : 10-12 EUR netto + 2 EUR vakantiegeld en eindejaarspremie.
Hoeveel verdient een bankbediende per uur voor de eerste 164u per maand?
Antwoord : 8 EUR netto + 2 EUR (idem)
Waarom laat het grootste deel van de werkgevers zich gijzelen? Omdat er te weinig kunde is en KUNDE de enige manier is om hun concurrentiepositie te versterken. Meer kunde is dus de sleutel. Meer kunde = talent detecteren + opleiden. Welke rol wil de overheid, de werkgever en de werknemer spelen in deze formule?
Aangezien ik me liever vergis dan te zwijgen nog even dit.......ik weet niet wie hun interview heeft voorbereid ! Zoek de (hallucinante) fouten.
In de horeca werken medewerkers 10 à 11u per dag. Er mag evenwel maar 8u per dag gewerkt worden. Dit zijn dan allemaal overuren.
We moeten mensen motiveren om te werken. Mensen kunnen gemotiveerd worden als ze loon naar werken krijgen.
We zitten met heel veel laaggeschoolde werknemers in de horeca die dankzij dit beroep in staat zijn om een mooi loon te verdienen door wat meer te werken en dus wordt het tijd dat we meer werken gaan belonen.
De overheid moet een systeem uitdokteren om ons te helpen.
Als ik alles in het wit moet doen, dien ik 1 dag meer te sluiten. Op die manier krijgt de overheid ook minder BTW?