Een bonusplan is afhankelijk van het behalen van doelstellingen die u zelf bepaalt. Eén kwantitatieve doelstelling is prima. Enige voorwaarde is dat ze collectief is (voor de volledige onderneming, een afdeling of categorie van werknemers), meetbaar en verifieerbaar en dat hun uitkomst onzeker is. Denk bijvoorbeeld aan een omzetstijging van 2%.
Bonusplannen zijn interessant omdat u er als werkgever enkel een solidariteitsbijdrage van 33% op betaalt en er ook geen vakantiegeld of eindejaarspremie op verschuldigd bent. Werknemers betalen een solidariteitsbijdrage van 13,07% op hun bonus, maar geen belastingen.
Het maximale bedrag van de bonus bedraagt 3.130 euro per jaar, waar de werknemer 2.720 euro van over houdt. De totale kost voor u bedraagt "slechts" 4.164 euro.
Zou u hetzelfde bedrag als brutoloon of gewone bonus uitbetalen, dan kost u dat al gauw 9.000 euro !
Het bonusplan is dus een bijzonder interessante aanvulling op uw gewone loon én een prima manier om uw werknemers extra te motiveren om bepaalde targets te behalen.
Een bonusplan invoeren kan op eender welk moment. Wenst u echter de jaaromzet van 2015 als doelstelling te gebruiken, dan is de deadline
30 april.
Horecafocus helpt u graag bij het opstellen en invoeren van uw bonusplan.
Tot 30 juni 2015 aan de verlaagde prijs van 90 euro.
Voor meer informatie mail naar
of bel ons op 03/286.95.83.