Tijdens de zomer bereikten werknemers- en werkgeversvertegenwoordigers uit de horeca na moeizame onderhandelingen een sectorakkoord voor de periode 2017-18. Het omzetten van deze afspraken in cao’s bleek een nog veel zwaardere bevalling. Vlak voor Kerstmis werden de cao’s dan toch ondertekend. Wat er concreet verandert kon u hier al enkele keren lezen, maar we frissen het nog even voor u op.
Loon
Op 1 oktober 2017 werd reeds een loonstijging van 0,5% doorgevoerd op barema’s en effectieve lonen.
Op 1 januari 2018 worden zowel de effectieve als de minimumlonen met 1,788% geïndexeerd.
Vanaf 1 februari 2018 worden de terugbetalingspercentages voor openbaar vervoer anders dan de trein opgetrokken tot 80% (i.p.v. de huidige 71,8-75%) en zal de terugbetaling van de treinabonnementen voortaan de jaarlijkse prijsindexering van de NMBS volgen.
De toekenning van de ecocheques, die in het verleden steeds voor twee jaar werd verlengd, wordt verlengd voor onbepaalde duur.
Arbeidsduur
De minimale arbeidsduur voor een arbeidsovereenkomst, waarop in de horeca een uitzondering op de algemene regel bestond, wordt vanaf 1 januari 2018 opgetrokken van 2 naar 3 uur per dag en van 10 uur naar 12u40 per week (1/3 van een voltijds contract). Wie toch nog van de lagere grenzen gebruik wil maken, zal hiervoor een gemotiveerde aanvraag moeten doen bij het paritair Comité.
Klein verlet
Het aantal dagen klein verlet bij het overlijden van partner of kind wordt opgetrokken van 4 naar 5 dagen. Het rouwverlof kan voortaan ook tot één maand na het overlijden worden opgenomen.
Syndicaal
Het aantal dagen syndicale vorming voor afgevaardigden en leden van ondernemingsraad en comité wordt verhoogd van 8 naar 9 dagen per jaar.
Het syndicaal urenkrediet wordt opgetrokken van 2 naar 3 uur per maand.