Voor arbeiders in de horeca bestond er een afwijkende regeling rond de zgn. economische werkloosheid. Daardoor kon u uw arbeiders langer laten stempelen dan in andere sectoren. Die regeling liep echter af op 1 april 2012 en werd op die datum niet verlengd.
Even leek het inderdaad zo dat uw arbeiders minder lang konden stempelen en dat bericht werd zelfs door de RVA de wereld ingestuurd. Intussen is het echter rechtgezet. Het KB van 11 april 2012 (BS van 25 april 2012) voorziet opnieuw dat u uw arbeiders drie maanden kunt laten stempelen, terwijl dat in andere sectoren maar vier weken is.
Indien de arbeiders in de horeca niet 'voltijds' stempelen, bestaat er zelfs een soepelere regeling...
Uw arbeiders mogen tot zes maanden stempelen als u ze nog meer dan één dag per twee weken laat werken. Ze mogen zelfs tot 12 maanden stempelen als ze nog ten minste drie arbeidsdagen per week of ten minste één arbeidsweek op de twee werken.
Bron:
Indicator, uitgever van Tips&Advies