Het hobbelige parcours naar de verwitting van de horeca kunnen we met vaste regelmaat in de media volgen. Pure popcorn cinema. Acties lokken reacties uit. De één al wat heftiger dan de andere. Feit blijft, er roert iets in de sector. De vraag is roert het met de klok en zijn tijd mee? Of is het een draaikolk met vernieling als resultaat?
Horecafocus kan de toekomst niet voorspellen, maar wil wel op de weg naar verandering een paar stenen verleggen. Dus stropen we de mouwen op en gaan aan het werk met onze kennis.
Het is hoog tijd voor een verdere professionalisering van de sector. Te beginnen met efficiënt en duurzaam personeelsbeleid. Horecafocus gelooft in 'Human Capital' en de toegevoegde waarde van bijscholing. Het ontplooien van verborgen of niet zo verborgen talenten van werknemers en werkgevers ten voordele van het persoons- en bedrijfsgebonden rendement. Kort door de bocht: 'happy staff means happy customers'.
In onze blog tonen we om de twee weken, met voorbeelden uit de sector gegrepen, welke mogelijkheden er zijn. Horecafocus gaat op zoek naar de verhalen van de mensen achter de schermen.
In de eerste aflevering laten wij u kennismaken met Werkvormm, een organisatie die aan de lopende band goedopgeleide keukenmedewerkers op de arbeidsmarkt zet. De werkgever die zich mee wil engageren, krijgt in ruil extra gemotiveerde mensen aan een lage loonkost. Wie zou hier niet voor tekenen.
Meer weten?
Lees aflevering 1 van Horecafocust.