Vanaf dit jaar kunnen alle werknemers in de horecasector dus aanspraak maken op een aanvullend pensioen. Dit is een vorm van pensioensparen bovenop het wettelijk pensioen en volledig door de werkgever gefinancierd. De werknemers betalen zelf geen bijdragen.
Hoeveel bedraagt dit aanvullend pensioen?
Vanaf 1 januari 2013 zal u als werkgever 0,5% van het maandloon aan bijkomende patronale bijdragen betalen. Vanaf 1 januari 2015 wordt dit zelfs opgetrokken tot 1%. Deze bijdragen worden voor elke werknemer op een individuele rekening gestort. De gestorte bedragen leveren intresten op tot op het moment van de uitbetaling van het aanvullend pensioen.
Op enkele uitzonderingen na (bv. gelegenheidswerknemers) worden alle werknemers in de horecasector aangesloten bij het sectoraal pensioenstelsel. Bijdragen beginnen wel pas vanaf de leeftijd van 23 jaar.
Wanneer kan een werknemer zijn spaarpot opnemen?
In principe kan een werknemer zijn opgespaarde pensioen opvragen vanaf de 1ste dag van de maand volgend op die waarin hij de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt, maar onder bepaalde voorwaarden kan het ook al vanaf de leeftijd van 60 jaar.
Wanneer de werknemer aangesloten bij het sectoraal pensioenstelsel vroegtijdig overlijdt, wordt het op dat moment opgebouwde aanvullende pensioen aan zijn rechthebbende(n) uitbetaald, volgens een welbepaalde voorrangsorde.
Meer weten?
Het paritair comité voor de horeca maakte speciaal rond het sectoraal pensioenplan een
website en een brochure voor
werkgevers en voor
werknemers waar u alle info rustig kan nalezen.