Zo zou de sociale inspectie u kunnen berispen voor de foutieve berekening van zijn sociaal abonnement. De controlegeneesheer zal aan het verkeerde huis aanbellen, waardoor uw controle voor niets is geweest. En uw opzegbrief zal nooit zijn bestemmeling bereiken.
U stuurt de opzegbrief naar het laatste, u door de werknemer meegedeelde adres. Dit hoeft niet noodzakelijk de officiële domicilie van de werknemer te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kotstudent. Een opzegbrief die naar het verkeerde adres werd gestuurd is nietig. Hebt u uw werknemer nog niet over het onstlag gesproken, dan zijn er niet noodzakelijk potten gebroken. U kan uw brief gewoon opnieuw sturen, weliswaar met een gewijzigde opzeggingstermijn. Zat u net aan het einde van de proefperiode of op de grens van een belangrijke anciënniteitsverjaring, dan hebt u vaak minder geluk. Ook als u uw medewerker reeds van zijn ontslag op de hoogte hebt gebracht, kunnen de gevolgen groot zijn. Uw werknemer zou dan zelfs een verbrekingsvergoeding van u kunnen eisen.
Maar hoe kan u er zeker van zijn dat het adres dat u in uw dossier hebt zitten ook het juiste is? Veel zorgen hoeft u zich hierover niet te maken. In geval van betwisting is het namelijk aan de werknemer om te bewijzen dat hij de adreswijziging aan de werkgever heeft meegedeeld. Het Arbeidshof van Gent (14 november 2011) achtte het feit dat het nieuwe adres vermeld stond op de loonbrieven en op de documenten van de groepsverzekering bijvoorbeeld als voldoende bewijs.
Toch kan u maar best op veilig spelen door in uw arbeidsreglement of arbeidsovereenkomst duidelijk te stellen hoe uw werknemers een adreswijziging moeten doorgeven. Bijvoorbeeld door midel van een modeldocument dat u ter beschikking stelt, of door het te laten mailen.