Recent verscheen in het Belgisch Staatsblad een Koninklijk besluit met de schorsingstermijnen voor economische werkloosheid voor de horecasector. Deze termijnen zijn merkelijk gunstiger dan de algemene regels en zijn geldig tot en met 30 juni 2024.
Gegeven de “sterke en onvoorziene schommelingen in de vraag omwille van klimatologische omstandigheden en van fenomenen buiten de wil van de werkgevers”, gelden voor arbeiders in de horecasector opnieuw afwijkende regels inzake de duur van tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken.
Werkgevers die wegens economische redenen genoodzaakt zijn de prestaties van hun werknemers volledig te schorsen, d.w.z. zonder één enkele arbeidsdag, kunnen dit gedurende een periode van maximaal 3 maanden. In de gewone situatie is dat 4 weken.
In een regeling van gedeeltelijke arbeid, waarin arbeidsdagen worden afgewisseld met werkloosheidsdagen, bepaalt het aantal arbeidsdagen hoe lang een regeling kan worden ingevoerd.
In de regeling van grote schorsing wordt er minder dan drie dagen per week gewerkt of minder dan één arbeidsweek (minstens 2 arbeidsdagen) per twee weken. Er mogen dus maximum 4 werkloosheidsdagen per week of 8 werkloosheidsdagen per 2 weken vallen (indien gewerkt wordt in een vijfdagenstelsel). Deze regeling kan in pc 302 voor maximaal 6 maanden worden ingevoerd. In de gewone situatie is dat 3 maanden.
In de regeling van kleine schorsing wordt er minstens 3 dagen per week gewerkt of minstens één volledige arbeidsweek per twee weken. In dat geval geldt zowel algemeen als in de horeca een maximum van 12 maanden.
Wanneer de maximumduur bereikt is, moet de werkgever eerst opnieuw een volledige werkweek invoeren, vooraleer een nieuwe periode van volledige of gedeeltelijke tijdelijke werkloosheid kan worden ingevoerd.