14 augustus '12
Loon betalen via een dienstpercentage? Een antwoord op de hoge RSZ bijdragen?
Sommige werknemers krijgen bij het uitoefenen van hun functie regelmatig fooien toegestopt van de klanten die ze bedienen. Deze fooien maken ook deel uit van het loon. Bovenop het baremaloon zorgt dit wederom voor meer RSZ!
Nu, in sommige gevallen is het zelfs toegelaten dat deze werknemers louter betaald worden met fooien of bedieningsgeld.
Ook de RSZ heeft hiervoor een speciaal regime voor uitgewerkt, het forfaitair dagloon. Het systeem is wel beperkt tot een aantal functies, bepaald door een ministerieel besluit.
De werknemers die met fooien betaald worden, maar geen functie uitoefenen die op de lijst van het ministerieel besluit staat, betalen socialezekerheidsbijdragen op hun werkelijk loon.
In de ondernemingen waarin het systeem van dienstpercentage wordt toegepast, wordt het loon van het bedieningspersoneel berekend op basis van een percentage van 16% minimum berekend op de verkoopprijs exclusief BTW en dienst (en exclusief overnachtingstaks voor de hotellerie).
Rechtsbeginselen dienstpercentage - forfait RSZ - busstelsel
1. Dienstpercentage
De restauranthouders zijn verplicht een prijs "alles inbegrepen" op een goed zichtbare plaats uit te hangen (dienst en BTW inbegrepen).
Voorbeeld:
Een prijs is € 100 BTW niet inbegrepen en exclusief 16 % dienstpercentage, betekent € 116 dienstpercentage. De klant zal € 100 + € 16 =€ 116 + BTW betalen.
Op vandaag zijn er verschillende BTW-heffingen van toepassing in de horecasector: 21%, 12% en 6%. Het percentage op de prijs alles inbegrepen varieert volgens de BTW-heffing.
2. Forfaitaire daglonen RSZ
De sociale zekerheidsbijdragen worden berekend op een forfaitaire basis, onafhankelijk van het bedrag van het dienstpercentage.
Dit dagforfait is gelinkt aan de uitgeoefende functie en ze zijn allemaal gedefinieerd in een Koninklijk Besluit.
De forfaitaire daglonen worden jaarlijks op 1 januari geïndexeerd. Bovendien worden deze forfaitaire daglonen eveneens aangepast aan de evolutie van het Gewaarborgd Gemiddeld Minimum Maandinkomen (GGMMI) en de evolutie van de conventionele lonen.
Er bestaan twee dagforfaits, een voor werknemers die 6 dagen per week werken en het andere geldig voor alle werknemers.
De bijdragen sociale zekerheid (ziekte, werkloosheid, jaarlijkse vakantie, brugpensioen,…) worden berekend op basis van het dagforfait.
Indien een onderneming wenst over te schakelen van het systeem van de forfaitaire daglonen (dienstpercentage) naar het systeem van betaling op vast loon, moet dit gebeuren na onderling overleg met de werknemers, en moet dit gemeld worden aan de voorzitter van het Paritair Comité.
3. Het busstelsel (de tronc)
Er bestaat een busstelsel in de sector dat het dienstpercentage verdeeld tussen de werknemers die deelgenomen hebben aan de dienst. De verdeling gebeurt via een verdeelsleutel volgens functie, vastgelegd in een collectieve arbeidsovereenkomst.
Bronnen: Horecanet - Sectorale Sociale Gids Horeca